24 Sep 2008 00:45Yahoo ma face cu capul

Inteleg ca yahoo.com este domeniul preferat de spammeri, dar serverele mele de mail cu ce au gresit cind incearca sa trimita mail-uri absolut legite la clientii Yahoo ?!

Imi trimit un mesaj de pe extreme.ro, ajunge direct in Spam folder. Dau “Not SPAM” si incerc sa mai trimit un mail… teapa:

421 Message from (194.140.245.74) temporarily deferred – 4.16.50. Please refer to http://help.yahoo.com/help/us/mail/defer/defer-06.html

Serverele de mail nu sunt open-relay, nu am trimis in viata mea spam-uri, nu sunt listat in nici un fel de RBL, am implementat SPF, DomainKeys, am completat nenumarate formulare la ei pe site, ce spanac mai vor sa le fac sa-mi accepte mai mult de 1 email la 4h ?

Am mesaje cu confirmari de comenzi si alte chestii importante care o aburesc prin coada de mai bine de 12h.

In curind cred ca o sa banez total domeniul yahoo.com si tot ce este gazduit la ei, pentru ca e mai simplu decit sa dau explicatii de ce mail-urile nu ajung la timp.

LE: am urmat pasii indicati de Bobby aici si IP-urile au fost whitelisted. Acum pot trimite mesaje fara intirziere, iar din testele facute de minte toate mesajele s-au livrat in Inbox. Tot procesul a durat putin sub 2 luni.

Related posts


  • Sa vezi cum este cand incerci sa trimiti un newsletter la o baza de date de cateva zeci de mii de useri (care chiar s-au abonat la acel newsletter) si da yahoo defer :) mai ales ca peste 85% sunt @yahoo.
    Am citit pe net ca ar da defer la orice mail de pe un domeniu care nu este pe whitelist, dar daca mailul este retrimis imediat, este acceptat. Cica ar fi o protectie impotriva spammerilor care trimit mail o singura data ...
  • gza
    Salut,
    Nu esti singurul care ar vrea sa-i "stranga putin de gat" :) De 4 sau 5 ori am deschis pana acum tickete cu ei din link-urile de mai sus si cel putin pot spune ca se misca rapid la reply-uri, dar din pacate de fiecare data aceasi birocratie, aceleasi intrebari la care trebuie sa raspunzi chiar daca trimiti spre referinta ticket number-urile anterioare. Te "ard" la cea mai mica problema. Am avut o data o pb cu un revers pe ip care nu corespundea cu fw-ul si direct "X-Bulk" header. Oricum sunt cu mail-ul pe ei si sper intr-o zi sa se sature de mine si ajung white-listed (i wish :)) sau macar in programul acela care ma anunta cand cineva a apasat pe "mark as spam".

    Iti doresc... multa rabdare ;)
  • dt
    Mai ramane varianta in care utilizatorii [mai mult sau mai putin] rau intentionati au marcat mesajele primite ca spam. Motive ar fi suficiente: sa faca rau, prostie etc.

    In ultimile luni mailurile [bulk] se duc la yahoo fara probleme. Am crezut ca au renuntat la gray-listing (auzisem ceva in sensul asta).
  • Tim
    Bobby mi-a dat un mail pe personala (nu vroiam sa-l implic la acest stadiu) si mi-a recomandat sa reiau procesul urmator:

    Mergeti aici: http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/postmaster/

    Urmariti fiecare detaliu de aici: http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/postmaster/

    Acolo, jos, este un link catre un formular de whitelist: http://help.yahoo.com/l/us/yahoo/mail/postmaste...
    ---
    Cuvintul de ordine este "retrimiteti".. adica ar trebui sa urmam pasii de citeva ori pina cineva isi da seama ca suntem chiar interesati. Voi relua procesul cu mai mare atentie si va anunt daca am avut ceva rezultate.
  • Tim, daca reusesti sa rezolvi problema scrii si pe blog?
    Deja sunt vreo 6 luni de cand yahoo imi tot refuza mail-urile plecate de pe doua servere 100% curate. Formulare, mail-uri samd fara nici un rezultat.
    Iar inainte de asta foloseam ca relay smtp-ul ines, aceeasi problema: delay-uri aberante cand trimiteam catre yahoo.
  • petrescs
    Am inteles - deci signal.extreme.ro trebuie sa poata fi verificat si direct (in SPF) si reverse (in PTR) pentru adresa aia IP. In acest caz si a: nu are de ce sa strice, dimpotriva.

    Daca e un IP blacklist propriu al Yahoo, nu cred ca poate fi scos decat prin completarea formularelor de care spun acolo pe postmaster . yahoo . com. Din ce am mai vazut pe diverse forumuri, multi se plang de chestii asemanatoare, cei de la yahoo ii cam lasa sa astepte pana cand ajung sa faca verificarile si sa ii scoata din lista.

    Oricare ar fi rezolvarea (sper sa fie cat mai rapida!), lasa te rog un raspuns aici, cred ca va fi de ajutor multora.
  • Tim
    @petrescs in mod normal aia cu a: trebuia sa match reverse-ul cu direct-ul. am schimbat-o acum in ipv4, desi nu cred ca are nici o importanta pentru ca serverul yahoo imi taie conexiunea pina sa-i spun de la ce domeniu vreau sa trimit, deci IP-ul meu este blacklisted inainte sa verifice SPF records.

    Uite gmail-ul ce spune in headere:

    Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of xxx@extreme.ro designates 194.140.245.74 as permitted sender) smtp.mail=xxx@extreme.ro
  • petrescs
    me again...
    Nu cunosc sintaxa SPF foarte bine, insa pentru spf-ul de la extreme.ro nu trebuia sa fie ip4: in loc de a: in fata adresei 194.140.245.74 ?
  • Tim
    @petrescs mailurile interne pleaca prin alt smtp fata de ala folosit de servere si trec prin tot tacimul de la spam filters, anti-virus and co.
    Nu vreau sa trimit mail-ul prin smtp-ul RDS pentru ca pe ala nu am cum sa-l controlez si nu stiu ce se intimpla acolo.. daca si ei au aceiasi problema?
  • petrescs
    Am mai vazut asta pe undeva; explicatia lor pentru 4.16.50:

    If you’re seeing the error "421 Message from x.x.x.x temporarily deferred - 4.16.50", in your SMTP logs (where x.x.x.x is your IP address), this indicates that emails from your mail server have been generating substantial complaints from Yahoo! Mail users.

    Chiar daca serverul tau nu e open relay, are implementat spf samd, asta nu il impiedica sa trimita posibil spam de la clientii interni (trusted) - e suficient sa ai (sau sa fi avut acum o vreme) in retea 1-2 statii infectate cu vreun troian ceva care trimite spam la greu in afara. Chiar daca intre timp s-a rezolvat, nu stiu care e politica de iesire din blacklist-ul lor.

    O sugestie: chiar si mailurile care pleaca din reteaua trusted (interna) ar trebui trecute printr-un anti-spam/anti-virus check inainte de delivery catre exterior. Daca nu, foloseste mailerul ISP-ului tau (RDS?) ca relay pentru a le forwarda (stiu, e un hop suplimentar si un posibil point of failure, dar daca merge, macar il poti folosi ca transport dedicat pentru destinatii yahoo.com only).

    Succes.
blog comments powered by Disqus