O teapa numita DotCommerce

Acum o luna (pe 31 Aug) am vrut sa investesc niste bani inr-un fond administrat de Certinvest si am ales sa alimentez contul folosind un card de credit. Totul bine si frumos, tranzactia a fost autorizata de DotCommerce Ltd. aka Procesor.ro iar banii mi-au disparut din cont pe data de 4 Sep.

Dupa mai bine de 2 saptamani banii nu au ajuns la Certinvest, iar in momentul in care i-am sunat mi-au explicat ca ei trebuie sa primeasca banii de la DotCommerce si apoi pot sa-mi opereze investitia. Mai tirziu in aceiasi zi un operator de la ei m-a sunat sa ma informeze ca investitia se opereaza a doua zi (avea asigurari din partea DotCommerce ca banii o sa ajunga la ei in cont).

A mai trecut o saptama si nu s-a intimplat nimic, moment in care am scris un mail mai dur catre Certinvest la care am primit in scurt timp un raspuns din partea unui Director General Adjunct insotit de cateva fragmente de email-uri schimbate intre Certinvest si DotCommerce privind situatia banilor.
Situatia este clara. Certinvest are contract cu DotCommerce sa incaseze banii de pe carduri, DotCommerce mi-au luat banii de pe card in numele Certinvest si tot DotCommerce se dau loviti cand e vorba sa transfere banii incasati catre beneficiarul de drept: Certinvest.

Solutia ? Eu luni la prima ora ma prezint la Unicredit-Tiriac si o sa completez un formular cu refuz de plata, iar Certinvest se pare ca analizeaza solutii alternative.

Dupa ce am mai facut putin research despre DotCommerce, ma bucur ca am ales ePayment de la GeCAD pentru clientii mei care platesc cu cardul. Solutia lor este mai scumpa, dar platile nu au intirziat nici macar o zi in ultimele 18 luni de cand ii folosesc. Acum ca PayPal te lasa sa retragi bani este o ocazie buna sa mai analizez putin ofertele de pe piata.