Cum ii identificam pe spammeri ?

De ceva vreme folosesc un 'trick' simplu pentru a identifica firmele care vand bazele de date cu adrese de e-mail la spammeri sau pentru a identifica sursa de inspiratie. Ideea este simpla: oriunde trebuie sa trec o adresa de e-mail folosesc o adresa "unica" care contine si numele site-ului. De ex. in trafic.ro sunt inscris cu o adresa de genul [email protected], pe slashdot am o adresa de genul [email protected] si tot asa. Toate mesajele ajung intr-un final in acelasi mailbox, dar pot sa vad foarte usor catre ce adresa a fost trimis mesajul si sa sterg acel alias in momentul in care a fost compromis.

De exemplu undeva anul trecut am primit un mesaj de la "o fata dulce" care mi-a vazut profilul pe nu stiu ce site de matrimoniale si ma invita sa-i vad si eu profilul. Interesant este faptul ca e-mail a venit pe alias-ul [email protected], adresa ce am folosit-o evident doar pe fileupload.ro.

Azi in vizor ii avem pe "Urban si Asociatii" cu minunatul lor site vrajitorul.eu. Dragilor, poate imi explicati si mie de ce ati ignorat mesajul de mai jos in momentul in care ati ales sa-mi trimiteti niste stiri care nu ma intereseaza si nu au nici o legatura cu operarea retelelor ?!


% whois.rotld.ro :
%
% Rights restricted by copyright.
%
% Specifically, this data MAY ONLY be used for Internet operational
%   purposes. It may not be used for targeted advertising or any
%   other purpose.
%
% Este INTERZISA folosirea datelor de pe acest server in oricare
%   alt scop decat operarea retelei. In special este INTERZISA
%   folosirea lor in scopuri publicitare.
%