Casca ochii: in Bucuresti esti extraurban

De obicei iau taxi-uri doar de la Cobalcescu sau Cristaxi, dar azi trebuia sa ajung repede intr-un loc (relativ aproape, dar prea departe sa fac drumul in 10 minute pe jos) asa ca am oprit un taxi oarecare. M-am uitat pe usa, tarif urban 1.45 RON / km.. ok am plecat la drum si prins de treburi abia la destinatie m-am uitat la aparat unde dupa 2-3 KM aveam de platit 17 RON. Aici incepe discutia interesanta, pe usa aveti tarif de 1.45 KM cum de s-a ajuns la 17 lei pentru 3 km ?. "Da, ala e tarif urban, iar eu sunt din Ilfov si aici este tariful extraurban care e de 7.45 RON / km".

Recunosc, am ramas masca la acest raspuns, dar nu pot sa-l contrazic pentru ca si eu banuiam de ceva vreme ca traiesc pe cimp, ca oras nu se poate numi jegul care ma inconjoara.

Totusi as vrea sa-i intreb pe edilii capitalei: ce rost mai au licentele de taxi daca oricum poti sa-ti iei licenta de Ilfov, Bihor sau mai stiu eu ce alt judet si sa lucrezi in Bucuresti fara sa te intrebe nimeni nimic ?!

 • Combo

  Daca aveai timp de cearta cu el, urban nu inseamna doar orasul de resedinta, ci inseamna orice oras.

 • SF

  Tim,

  Dupa cum se poate vedea aici: http://www.sorinflorea.eu/taxi_5m.jpg o cursa cu taxiul de la Mall Vitan la piata Unirii poate costa 30 RON. Trebuia sa ajung repede la Unirii si m-am urcat chiar in primul taxiu cum am iesit din Mall. Pana la primul semafor deja costa 10 RON. Daca nu ma grabeam m-as fi dat instantaneu jos sau as fi facut un scandal mai mare. Rezumatul discutiei cu taximetristul e simplu: "sunt persoana fizica autorizata si pot sa pun ce tarif vreau eu".

  Recomndare personala: mare atentie in tot ce faceti pentru ca sigur se gaseste cineva sa va prinda intr-un moment nepotrivit si sa profite!

 • Combo

  Alta chestie. Poti sa nu platesti. Nici macar politia nu te poate obliga. "Contractul" intre tine si taximetrist este civil si daca isi vrea banii trebuie sa te dea in judecata.