Hotel Intercontinental, Hong Kong

Location, location, location dupa bine spunea prietenul nostru Achmed. Lectia asta am invatat-o in 2004 cind am fost prima data in HK si am stat la o pocnitura de Novotel sau asa ceva, unde batea vantul pe linga geam pentru ca nu era izolat bine, aveam vedere la niste aere conditionate si dadeam US$ 200 / noapte.

De data asta m-am spart in figuri si am ales o camera cu harbour-view la Intercontinental. Nu se intimpla foarte des ca un hotel sa ma impresioneze, dar asta chiar a reusit din citeva puncte de vedere:

- nu stiu daca exista o locatie mai buna in HK (poate cind e gata ICC si o sa faca Hyatt la etajele 50+). Hotelul este pe marginea apei si am vedere directa la cel mai frumos skyline din lume.

- minibar-ul este cel mai beton minibar vazut de ochiul meu pina acum. Am cel putin 10 tipuri de sucuri, bauturi energizante, 3 tipuri de apa plata, apa minerala, 2 tipuri de vin, sticle cu alcool (inclusiv Black Label) si un sertar plin de sweets (alune, pringles, ciocolata, bomboane, guma, jeleuri, etc), pe linga cele 4 perechi de pahare pentru fiecare tip de bautura. Ce mai, paradis.

- am incarcator de iPod / iPhone, LCD de 1m si sistem audio Bose in camera

- baia este foarte misto, are cabina de dus si cada in care incap lejer inclusiv eu

- dupa ce am facut check-in ne-au adus ceaiuri de bun venit si fructe (din pacate nu le schimba zilnic ca la Mandarin Oriental)

- nu am fost la breakfast, dar lunch-ul (bufet) este foarte tare: de la salate, brinzeturi imputite, sushi, sashimi, curry-uri, steak-uri la deserturi de nu le poti duce. Foarte tare. 250 HKD (aprox US$ 35) nu mi se pare asa scump.

- am luat taxi-ul de la hotel si mi s-a dat un mic card pe care scria numarul taxi-ului si nr. de telefon unde sa sun sa fac scandal daca nu mi-a placut serviciul. Un card similar cu numerele de telefon utile am primit si in aeroport.

Cum orice are si parti rele, evident ca au fost si aici:

- check-in-ul a durat fara numar, nu stiu ce tot butona insul acolo, ca nu era nimic SF

- portarul este cam lenes si parca nu are chef de viata.

- serviciul la barul din lobby putin cam repezit. La Mandarin Oriental in KL mergea in genunghi sa-ti toarne in pahare si nu stia cum sa fie mai atenta.

Evident ca toate astea vin si cu un pret pe masura: US$ 550 / noapte (fara mic dejun), dar pentru 2 nopti cit am stat merita fiecare cent. Miine zbor la Wenzhou in China.

Din pacate au stins astia cladirile (la ora 23:00) inainte sa ma specializez in fotografiat, dar oricum se vede skyline-ul.
Hong Kong ziua  Hong Kong noaptea