Mincaruri alese in China

In seara asta am nimerit la un restaurant pe virful unui deal, restaurant frecventat de oficialitati ale guvernului chinez. Spre deosebire de Golden Blitz, aici nu se ascund dupa un nume asa ca nu e de mirare ca restaurantul se numea: Restaurantul lui Thang pentru Guvern.

Separeul unde am luat masa De pe deal se vedea tot orasul

Chinezii care ne poarta peste tot nu au mai mincat aici, asa ca la comandat a fost putin cam dubios.. au doar niste meniuri din care poti sa alegi, dar defapt nu stii ce alegi pentru ca au nume SF. Meniurile care ni le-am ales noi aveau 12 feluri de mincare si costau 50 EUR de caciula, dar existau unele meniuri de 500 EUR / persoana.

Primul fel au fost defapt niste mici farfurii cu: seminte de dovleac date prin ceva prafuri verzi, seminte de pepene rosu, nuci si fistic.

Felul doi au fost iar niste farfurii cu niste pestisori uscati, iarba de mare, varza murata si iute (kimchi pentru cei care au fost prin Korea), bambus si inca ceva verdeturi.

Felul 3 au fost niste mezeluri, ceva cu ficat de porc, toba si niste rata cred.

La felul 4 a fost prima surpriza pentru ca toata lumea a primit cite un bol cu un fel de supa-ciulama galbena, dar supa primita de barbati avea niste ingrediente, iar la femei era altceva. Supa pentru barbati cica iti pune singele in miscare si e medicine (dupa cum spun astia pe aici), iar supa pentru femei cica e buna pentru ten.

Ciulamaua a fost foarte buna cu orezul de rigoare, iar pe la sfirsit ni s-au comunicat si ingredientele. La barbati era "donkey meat", dar nu orice carne de magar, ci "a special part" aka putza. La femei era ceva din aripioara de rechin.

Ciulama de putza de magar

Bun, felul 5 a fost o supa din oua de crab, adica icre si niste verdeturi. Evident ca iar a aparut diferentierea, la barbati erau un fel de castraveti, la femei era aloe.

Supa cu icre de crab

La felul 6 barbatii au primit niste file de sturion, iar femeile au primit castravete de mare (un fel de gelatina dubioasa).

Dupa cum deja ne-am obisnuit, la felul 7 barbatii au primit ceva din categoria "tare", iar femeile ceva pentru piele. Eu am primit carne de crocodil, iar femeile au primit supa din piele de rechin. A se observa ca recipientul era in ton cu continutul:

Carne de crocodil Supa din piele de rechin

La felul 8 barbatii au avut carne de caprioara, iar femeile ceva pe baza de peste.

Felul 9 a venit la barbati cu o supa din ceva tare, adica coarne de cerb, iar la femei cu niste grasime de broasca servita intr-un fruct.

Supa din coarne de cerb Grasime de broasca

Pe final am avut niste deserturi, prajitura cu durian (cel mai imputit fruct din lume, dar si cel mai dulce) si fructe.

Mincarea a fost foarte buna, nu a picat greu la stomac, doar ca foarte fancy. Ma bucur oricum ca am mincat, ca imi doream o experienta din asta mai exotica (mai lipsea creier de maimuta dupa cum zicea si Razvan) si de buna voie nu cred ca ne duceau chinezii.