Calatoresc si ma stresez. Mult.

Fie ca e vorba de business sau de distractie, mai bine de 1 luna din an o dorm prin hoteluri peste tot prin lume. Simbata m-am intors din China, acum sunt la Bruxelles, miercuri plec la Barcelona de unde ma intorc simbata. Cam asa arata o perioada aglomerata la mine.

De fiecare data cind plec, fac cum fac si reusesc sa ma enervez ca nu inteleg:

- de ce aplauda lumea cind aterizeaza avionul ? Este jobul pilotului sa-l puna pe pista, iar daca nu o facem we're fucked. Asta am intilnit-o in general in cursele spre/dinspre Bucuresti.

- de ce lumea urca in avion cu 3 genti, 2 papornite, 1 rucsac, 5 plase cu duty-free si o haina de blana? De fiecare data cind ma urc in avion mai tirziu am o reala problema in a gasi loc pentru geanta mea care respecta toate standardele. Noroc ca sunt frequent flyier si ma upgrade la business. Ca mai sus se intimpla cu precadere pe cursele cu Bucuresti.

- de ce hotelurile in Europa si SUA sunt asa nesimtite ?  Dupa ce ca dau 210 EUR / noapte la un Hilton de kkt in Bruxelles, mai trebuie sa dau 30 EUR pentru micul dejun, inca 27 EUR pentru 24h de Internet wireless si trebuie sa ma plimb de 3 ori cu liftul pina reusesc sa-mi dea cheia corecta de la camera mea. In China am dat 55 EUR pe camera la Howard Johnson de 5* care venea cu mic dejun inclus, free internet si un computer in camera de pe care puteai sa te dai pe internet. In Singapore (care este un oras scump), nu am dat niciodata mai mult de 150 EUR / noapte la un hotel care este cu cel putin 10 nivele peste orice hotel din europa.

Daca fac o lista cu hotelurile unde am stat, nici un hotel din Europa sau SUA nu intra la categoria wow, pe cind din Asia cu una sau 2 exceptii toate sunt pe lista.

Singurul lucru bun al hotelului asta este pozitia linga Red Light District, dar si tirfele sunt mega scumpe in Bruxelles. Ma rog, mai are un bonus ca pot sa fur free wireless de la business center-ul Crowne Plaza de linga.

- de ce o flegma de tara cum e Cehia cu 10 milioane de locuitori, din care 1.2 mil stau in Praga, reusesc sa avanseze in timp ce noi ne scobim in nas. In 2004 aeroportul din Praga avea 2 terminale A si B, fiecare cu cite 10 porti. In 2006 au terminat terminalul C pentru zborurile Schengen cu 30 de porti, iar de curind au dat drumul si la terminalul D. In 4-5 ani de cind ma dau eu prin Praga au aparut zeci de magazine, hoteluri, baruri, restaurante. Ce s-a intimplat pe Otopeni ? Pai Abela Roccas a mai deschis un stand de vindut sandwitch-uri obosite la 25 de RON bucata, au ramas aceleasi 10 porti din care doar 6 au aero-bridge, restul sunt deservite de niste autobuze si in rest pauza stimati telespectatori.

Cum spanac astia au reusit in citiva ani sa construiasca terminale, hoteluri, autostrazi, iar noi cu 22 mil din care mai bine de 3 mil in Bucuresti abia de facem 2 pasarele in 5 ani de zile si 5 km de autostrada in alti 4 ani.

Fratilor plimbati-va si veti vedea ce frumos e sentimentul cind te intorci pe ulita satului numit Bucuresti.