Ce inseamna un serviciu public

Ca si activitate secundara firma mea este registrar de domenii .eu. Nu este un business din care sa fac avere, dar cel putin isi acopera costurile si-mi raman si mie bani de o ciorba.

In mai la o intilnire cu EURid mi s-a sugerat sa-mi depun candidatura pentru un loc in Advisory Board. M-am gandit, am mai schimbat niste mail-uri cu ei si intr-un final am fost de acord sa candidez la o pozitie.

In urma cu o luna am fost selectat impreuna cu alti 8 registrars, sa facem parte din EURid Advisory Board, iar azi a avut loc prima intilnire la sediul lor din Diegem (linga Bruxelles).

Scopul board-ului este sa ridice probleme din comunitate si sa-si dea cu parerea privind politicile si serviciile viitoare legate de functionarea domeniilor .eu. Intilnirile vor avea loc regulat, de cel putin 3-4 ori pe an si in plus de asta vom avea o lista de discutii unde se vor schimba permanent idei.

Toate problemele puse azi in discutie au fost legate de "cum sa facem treaba asta mai bine", "cum sa-i ajutam pe clienti" si "cum sa promovam mai bine domeniile .eu". S-a propus chiar o initiativa de co-marketing in care EURid imi ramburseaza pina la 50% din costurile cu companiile de promovare ale domeniilor .eu.

Oare cind Dl. Staicut, care pe linga faptul ca este directorul RoTLD mai are si o firma care inregistreaza domenii .eu deci nu e chiar strain de aceste politici, o sa faca ceva similar cu domeniile .ro ? Sper ca acum cind RoTLD este preluat de ANC este mult mai evident ca este o autoritate publica care este in slujba cetateanului.