M-am saturat de business in Romania

Ieri cind am incercat sa ma conectez la aplicatia de Internet Banking a uneia din firma, mi s-a spus ca 'Utilizatorul este blocat'. Dupa mai multe telefoane la banca (eu fiind in Spania) mi s-a comunicat faptul ca ANAF mi-a pus proprire pe conturi pentru 30 milioane.

De unde spanac ca eu sunt cu impozitele platile la zi.. ma rog. Am sumonat contabila sa se duca la ANAF sa vada care e treaba. Dupa cercetari, se pare ca m-au executat silit pentru niste penalitati de intirziere la plata pentru niste impozite din 2001!

Nu am extrasul exact, dar mi se pare aberant sa-mi puna propriri pe conturi pentru niste penalitati, care probabil s-au si prescris din 2001, fara sa ma notifice si fara sa ma lase sa verific despre ce e vorba. Nu e prima data cind o busesc astia cu inregistratul de declaratii.. timp de 3 ani de zile m-au futut la cap ca am sa le platesc impozit pe dividende, cind defapt eu il platisem le-am dat dovada si intr-un final au descoperit ca ai bagasera in aplicatie de 2 ori acelasi debit. Tot asa ma fut la cap ca am sa le dau TVA cind eu am de recuperat niste sute de milioane.

Daca ma uit pe site-ul ANAF vad ca sunt sute de firme cu datorii de milioane de RON, pe astia cind ii executa ?  Sau daca esti IMM o sugi, iar bastanii stau linistiti ?

Luni ma duc la Unicredit-Tiriac sa-i fut in gura pentru ca mi-au blocat accesul inclusiv la internet banking, cind ei defapt trebuiau sa-mi blocheze platile mai putin alea catre buget.