Cum o sa votez

Votul alb este votul de protest prin care te duci la vot dar NU ALEGI nici una din optiuni pentru ca nici un candidat nu se ridica la nivelul asteptarilor tale. In acest mod iti faci datoria civica de a vota si transmiti un mesaj foarte clar: toti sunteti niste pramatii!

"Alesii" s-au gandit la noi, dar mai mult la ei, asa ca daca lasi buletinul de vot nestampilat, se numara aceste buletine si se raporteaza la biroul central ca fiind voturi "albe".

Problema e ca daca eu las buletinul nestampilat este foarte usor pentru un gigel sa aplice o stampila pe un candidat in momentul in care se numara voturile. Solutia ? Pai eu o sa desenez pe buletinul de vot un patratel in care o sa scriu "NICI UN CANDIDAT" si o sa aplic stampila acolo.

Poate la urmatoarele alegeri patratelul cu pricina o sa fie inclus din tipografie pe buletin, iar numarul de voturi albe o sa insemne ceva nu doar o cifra statistica.

Eu as vrea ca toti candidatii care au primit mai putine voturi decit voturile albe sa nu mai fie lasati sa candideze o perioada X si sa nu primeasca nici un loc in senat sau parlament. Ca sa nu mai vorbim de cei care au obtinut mai putine voturi decit numarul de semnaturi pe care le-au depus la inscriere.. respectivii ar trebui sa returneze toti banii primiti de la buget pentru campanie electorala si sa plateasca taxe de curatenie pentru spam-ul care l-au facut.