Macar atit pot face

Aveam 9 ani, eram ferm convins ca portocalele si bananele cresteau doar in luna decembrie si nu am inteles mare lucru cind matusile mele de la Timisoara ne sunau si ne sopteau ca se intimpla ceva la ei. La putin timp umblam prin casa in patru labe si nu aveam voie sa stam in fata geamurilor, dar vedeam pe cer trasoarele si auzeam focurile de arma care veneau de la Academia Militara.

Imi amintesc ca dintr-o data televizorul functiona aproape non-stop si tot apareau niste indivizi care povesteau de libertate..oare ce e aia ? Eu cu sora-mea nu am iesit din casa, dar taica-miu, fire mai aventuriera, a batut strazile si se intorcea acasa cu povesti si capturi: poze cu "teroristi", soldati, taburi si urme de gloante in cladiri.

Imi pare rau...asta este tot ce-mi aduc aminte, dar sper ca intr-o zi sa aflu ce s-a intimpla atunci, daca nu pentru mine macar pentru linistea pentru celor care au murit acum 19 ani ca eu sa aflu ca bananele cresc in fiecare luna si ca in autoservire nu exista doar compot de caise si creveti vietnamezi.