Dar mai terminati odata

Deja m-am saturat.. la fiecare citeva saptamani mai vezi o stire cu X si Y care neaga sau isi cere scuze ca a negat existenta Holocaust-ului. Acum 60 de ani a avut loc un razboi in care au murit oameni... multi oameni din pacate. Din cele 70 de milioane de victime, se estimeaza ca 6 milioane au fost evrei.. sub 10% care fac scandal cit pentru restul de 90%.

De ce a trebuit sa inventam termenul "Holocaust" prin care sa evidentiem doar mortii evrei si nu inventam cite un cuvint pentru fiecare natie care a pierdut oameni in acel razboi ? De ce mortii lor sunt mai importanti decit mortii nostri ? GET OVER IT!

 • Mircea Scarlatescu

  E mai adanc un pic. Sunt un popor al naibi de unit, asta una.

  Apoi sunt prin toata lumea, sunt destepti si sunt bogati.

  Deci... de aici pana la toata nebunia nu mai e mult.

 • Cuvantul ”Holocaust” nu a fost inventat special pentru a desemna exterminarea evreilor. El doar s-a impus ulterior desi la noi si in statele slave se mai foloseste/folosea ”pogrom” care este mult mai corect dupa parerea mea.

  In plus ”Holocaust” initial s-a referit la modalitatea de exterminare (ardere totala) si nu la o anumita natie. Sa nu uitam ca pe langa evrei au murit si tigani dar si altii...

  Ca si parere personala as zica ca popoarele si nu numai au nevoie de puncte de reper pentru a-si pastra identitatea iar pentru asta creeaza termeni noi: Marea Unire, Evul Mediu, Razboiul de Independenta, Marea Criza etc...

 • Florin O.

  Bai ce zici tu cu 70 de milioane or fi toti mortii, si de pe front si din spitale, etc. Holocaustu se refera la ce au omorat astia in lagare. Si aia au fost mai putini. Si dintre toti aia din lagare, evreii au fost peste 50%. Nemtii aveau ce aveau cu evreii. Problema evreiasca, razboiul impotriva evreilor. Omorau si altii dar din fiecare natie tineau contul care au fost evrei si care nu. De aia e legat mai mult de ei.

  Acuma ca sar ei cand un tampit zice ca nu a fost nimic asta nu e de rau. E rau ca nu sar si ceilalti. Rusii, polonezii, tiganii, etc.

 • Raposatul

  Si ca sa raspund intrebarii: a fost inventat termenul de Holoca$$$h, nu holocaust ;)

 • Pingback: ()