Finala Orhideea Gardens..sper

Eram dator de ceva vreme cu informatii despre procesele mele cu Orhideea Gardens. Situatia stam cam asa:

- la inceputul lui octombrie 2009 executorul judecatoresc le-a blocat conturile, iar acum citeva saptamani mi-am recuperat banii platiti ca avans plus cheltuielile de judecata si de executare.

- Orhideea Gardens a facut tot ce a putut impotriva executarilor, impotriva sentintei arbitrale si pina acum a cam pierdut la toate.. mai sunt ceva cai de atac, dar sincer nu cred ca mai au sanse de castig. Oricum nota de plata pe aceste mizerii a mai strins ~6000 RON.

Personal nu vreau sa mai trec prin asa ceva si repet: cascati ochii cind faceti achizitii majore. Consider ca am fost un caz fericit pentru ca mi-am permis toata aceasta aventura legala, dar nu stiu cita lume ar rezista fizic si financiar timp de un an de zile. Din Oct 2008 cind le-am trimis prima scrisoare pina in Oct 2009 cind mi-am recuperat banii am decartat peste 94.000 RON pe arbitri, avocati, executori, taxe si alte aberatii legale.

La inceputul anului domnii de la Orhideea Gardens nici nu vroiau sa discutam, nu s-au prezentat la conciliere, dar in momentul in care executorul le-a pus poprire pe conturi au descoperit numarul meu de telefon si ma sunau la citeva zile. Un subiect hot al discutiilor era inclusiv scoaterea de pe blog a povestii mele.. lucru care din pacate nu o sa se intimple.

Aventura cu ei inca nu s-a terminat, mai sunt niste actiuni dar momentan banii mei sunt la mine si nu mai am frica de acum un an ca Orhideea Gardens intra in faliment si nu-mi mai recuperez banii.

Daca cumva vreti sa urmati calea mea, va avertizez ca este costisitoare,  puteti apela cu incredere la avocatul meu Victor Enescu: este scump, paranoic, dar in final mi-a recuperat toti banii.

 • crenguta

  wow! chiar nu credeam ca o sa mai vezi banii inapoi, sincer. ma bucur ca se intampla si lucruri "bune" in romania :) ca s-a facut dreptate pana la urma.

 • Ai atatia bani si ti-ai luat apartament in bloc ???

 • Tim

  @bedexe nu stiu ce intelegi prin atita bani, dar spuneam in alt post ca refuz sa stau la tara (a se citi Pipera) unde imi permit sa-mi iau o vila, dar eu vreau sa stau in centru, iar singura metoda este sa stau la bloc unde imi permit.

 • "inclusiv scoaterea de pe blog a povestii mele.. lucru care din pacate nu o sa se intimple" - cum adica din pacate? E foarte bine, aici trebuie sa ramana!

 • Tim

  @Andrei "din pacate" era pentru ei :)

 • Ok, asa da :)

 • Totusi mai au ceva bani cei de la Orhideea Gardens ca e plin de reclame la tv in ultima perioada, e drept ca probabil sunt disperati sa vanda sa isi recupereze investitia.

 • Felicitări sincere pentru că ai găsit resurse financiare și psihice pentru a lupta cu nenorociții ăștia.

 • bafta si felicitari pentru reusita :)
  felicitari de asemenea pt atitudinea "urbana": majoritatea romanilor traiesc intr-o lume ce seamana izbitor cu america suburbilor din anii 50, sunt putini cei care inteleg importanta de a locui in oras.

  un alt element amuzant... suprafata locuintei de 3 camere 120 mp :) sunt arhitect... in biroul in care lucrez 3 camere (locuinte normala, nu cele fff de lux) nu depaseste 60, pt locuinte sociale bara e si mai jos. in romania suprafetele sunt dublate de obsesia blocurilor comuniste, planuri proaste=mii de holuri,etc. pe masura ce spatiul va deveni mai greu de gasit se va ajunge si la suprafete mai normale

 • Adica ai cheltuit aproape 1 miliard de lei vechi ca sa recuperezi 60.000 de Euro? Te-a costat recuperatul cam 1/3 din cat ai platit in avans la apartament.

 • Uite, am rămas blocat. Aseară am fost la Carrefour şi mă uitam la Orhideea Gardens, gândindu-mă la ce bine ar fi să pot avea o casă acolo. Citind ultimele tale două materiale, s-a strâns carnea pe mine. Am reţinut blogul tău şi promit că am să-l dau la citit tuturor celor pe care am să-i aud că-şi permit o casă şi că optează pentru Orhideea Gardens. Păcat doar că a trebuit să treci personal prin toate acestea pentru ca alţii să se poate salva de la bătaie de joc şi cheltuieli considerabile.
  Imediat ce îmi pun blogul la punct, pentru că am lipsit ceva dintre cei care mă citeau, voi prelua povestea ta, dacă-mi dai voie să fac asta. Merită să afle cât mai mulţi.

 • Tim

  @stefan suprafata utila la interior era undeva pe la 106 sqm + 14 sqm de balcon...standardul este destul de ridicat, de aici si pretul.

  @Gaelex ceva de genul..o mare parte din suma s-a dus pe cheltuielile cu curtea de arbitraj (3 arbitrii + avocati s-a ajuns pe la ~50k RON). Daca curtea de arbitraj isi declina competenta si m-as fi adresa tribunalului probabil ar fi durat 3 ani sa obtin o decizie definitiva.. la tribunal a durat 3 luni doar sa mi se investeasca hotarirea.

  @DeMaio ca standard Orhideea este mult peste alte proiecte dezvoltate in Bucuresti (structura, materialele folosite, spatiile comune, sanitarele instalate, etc), dar atitudinea a stricat totul.

 • Pai daca ai castigat, nu iti acopera ei si cheltuielile de proces?

 • Gabi

  Deci OG ti-a platit avansul dat + cheltuieli de judecata + ?? Nu ai cerut nici un fel de despagubiri pt toate neplacerile cauzate?! Daca trebuia sa ai un apartament in sept. 2008 atunci pana in octombrie 2009 ai platit o chirie in alta parte, sau poate vroiai sa-l inchiriezi chiar tu sa obti un profit de pe urma lui.

 • Tim

  @DannY-L ba da, dar cheltuielile trebuie platite pina ajungi sa cistigi.

 • Tim

  @Gabi eu am cerut desfiintarea contractului, adica punerea in situatia initiala. Despagubiri se pot cere daca se executa contractul.. adica daca eu cumparam apartamentul putem sa le cer penalizari pentru intirziere and co.

 • Irina

  despagubiri le puteai cere oricum. pt ca te-au privat atata vreme de o suma de bani, fara sa iti dea in schimb contraprestatia - dreptul de a locui in casa noua.

  la fel puteai cere dobanda legala pt avans si actualizarea sa cu rata inflatiei.

  cat ti-a cerut avocatul? asta ar fi interesant de aflat.

 • Tim

  @Irina nu e chiar asa simplu.. eu trebuie sa am o 'pierdere' suferita din cauza lor (ca nu s-a executat contractul) ca sa pot cere despagubiri.
  Cat despre dobanda legala, e aia publicata de banca europeana, adica 1% / an din momentul in care contractul a fost anulat... deci nothing.

 • ad

  felicitari!

  ai recuperat inclusiv cheltuielile de judecata?

 • Tim

  @ad da, tocmai asta e frumusetea.. ca daca OG imi dadeau banii de la inceput ieseau mult mai ieftin.. asa au platit o gramada si acum au diverse actiuni in justitie pe motiv ca cheltuielile de arbitraj au fost prea mari.. dar alea sunt preturile de lista, eu nu am facut altceva decit sa le platesc. Probabil o sa piarda in continuare, dar asa e in tenis.