Cum sa calatoresti cu bagaj putin

Tocmai ma pregatesc de un mic sejur in America de Sud (Argentina, Uruguay si Chile) timp de 2 saptamani si vreau sa-i arat lui Dragos ca nu-ti trebuie pregatiri foarte mari, ca pot sa-mi fac bagajul in 15 minute si nu trebuie sa trag dupa mine 5 genti.

Pentru ca voi merge prin mai multe orase (Buenos Aires, Montevideo, Santiago de Chile, Mendoza) si voi calatori cu mai multe mijloace de transport (avion, ferry, autocar) vreau sa fiu mobil, asa ca-mi voi lua cu mine doar o geanta de mina.

Geanta de mina Geanta pe interior

In primul rand trebuie studiata vremea la destinatie.. la mine o sa fie in jur de 25-30 grade, poate putin mai racoare prin munti la Mendoza. Garderoba o sa fie formata din tricouri, camasi cu mineca scurta si pantaloni scurti. In plus o sa mai am hainele cu care plec, care o sa fie putin mai groase: jeans, polartec, camasa cu mineca lunga. Toate pot fi spalate fara probleme pe durata calatoriei - in general este ieftin sa le dai la o spalatorie locala daca la hotel preturile sunt nesimtite.

Primele articole din bagaj sunt: 7 perechi de chiloti, 6 perechi de sosete si 4 tricouri. Tehnica de rollat am invatat-o de la Nona. Este foarte eficienta cind spatiul este redus.

Urmeaza doua camasi cu mineca scurta + camasa cu care plec imbracat.

Doua camasi

O pereche de pantaloni de baie, o pereche de pantaloni scurti, o pereche de jeans cu care plec si o trusa cu cosmetice.

Geanta la final

Chestii necesare: ochelari de soare + lentile de contact, adaptoare, cabluri, carduri de frequent flyer si foarte important digipass-uri in caz ca trebuie sa fac ceva tranzactii.

Maruntisuri necesare

Un obiect foarte important din acesta categorie este stinky bag-ul... in cazul meu este un sac foarte meserias (captusit pe interior) pe care l-am subtilizat acum citiva ani de la Intercontinental din Hong Kong. Pe linga calitatile evidente, stinky bag-ul are si un efect practic: tine vamesii la distanta. Stinky bag-ul sta deasupra in momentul in care contine ceva pentru a le taia cheful vamesilor curiosi sa-mi caute prin bagaj.. nu ca as ascunde ceva, dar ma enerveaza ideea.

Nu prea am inclinatii spre arta fotografica, asa ca singura chestie cu care pot face poze este camera de pe iPhone...deci nu va asteptati la prea multe apusuri de soare senzationale sau fluturi colorati.

  • Dragosv

    multumesc Tim, nu ma asteptam la un review asa complet ! :)))))

  • Acum o sa vina hotul pe la tine pe acasa. Stie ca esti plecat si poate sa "lucreze" in voie. Glumesc. Vacanta placuta.

  • Tim

    @Emil am alarma, asigurare - oricum cel mai de pret item, laptop-ul, e cu mine, iar menajera vine zilnic indiferent ca sunt acasa sau plecat..nu am nici un motiv sa ma stresez :P 10x.

  • Mă gândeam eu că le-ai pus la punct pe toate. O astfel de excursie nu se organizează în fiecare an. Have a nice trip! Aş spune în spaniolă dar nu mă pricep. :)