Vrem sa se intimple

M-am saturat sa aud de batrani care nu-si platesc intretinerea pentru ca pensia e mica si trebuie sa ceara ajutor de la primarie, aceiasi batrani pe care nu-i viziteaza nici o ruda cat timp traiesc, dar care nu stiu cum sa vina mai repede cind e vorba de mostenit apartamentul de 2-3 camere din centrul orasului.

Sa va fie foarte clar: un mos sau o baba cu pensie lunara de 300 RON, proprietarii unui apartament cu 2+ camere in orice oras din tara, NU SUNT saraci..Saraci sunt oamenii aia care dormn in corturi si cauta prin gunoi resturi de mancare.

Nu ai bani sa intretii un apartament cu 2 camere ? Foarte bine.. vinde-l si cumpara o garsoniera (sau inchiriaza una), iar cu  diferenta de bani iti permiti sa-ti cumperi de mancare si medicamente cat timp mai ai de trait fara sa devii o povara pentru cei din jur.

Vrei sa lasi mostenire apartamentul ? Bine si asa, dar atunci beneficiarii sa te intretina cat timp traiesti.

Vrei ajutor de caldura de la primarie ? Ok, atunci sa ti se puna ipoteca pe apartament, iar viitorii proprietari sa o rascumpere ca primaria sa-si recupereze INTEGRAL ajutorul oferit.

De ce primaria trebuie sa plateasca reabilitarea termica a blocului sau consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat ?! De ce din taxele mele se ridica biserici in care eu nu o sa calc niciodata ?! De ce trebuie sa fac slalom printre cacatii de caine sau masinile parcate pe trotuar ?!

Raspunsul este simplu: pentru ca pe tine te doare in cot, dar vrei sa vrei sa se intimple chestii pe care sa le platesc eu. Ne-am obisnuit cu drepturi.. dar cu responsabilitati pe cand ?