Contract cu Enel pe firma

De la 1 august mi-am mutat biroul...pe aceiasi strada la 200m fata de veche locatie. Acum sunt singur in vila asa ca trebuia sa trec utilitatile de pe numele proprietarului (persoana fizica) pe numele firmei ca sa pot sa-mi deduc cheltuielile si TVA-ul.

Pasi de urmat pentru a schimba contractul cu Enel:

1. Se depunde documentatia pentru Avizul de racordare: copie contract de chirie, copie dupa actele de proprietate (contract de vanzare cumparare, act de mostenire, etc), copie CUI, copie CIF, copie act costitutiv al societatii, schitele spatiului unde se marcheaza locatia tabloului electric general si un formular cu estimari de consum.

Ca sa depui documentatia trebuie sa stai la o coada de cel putin 15-20 de persoane, coada care avanseaza cam cu 1 persoana la 15 minute. Mie nu mi-a reusit din prima, asa ca am fost 4 zile la rand la inceputul lui august...am incercat chiar si alte locatii (sunt 6-7 centre in Bucuresti unde se primeste documentatia), dar aceiasi coada si doar 1 persoana care primea cereri.

2. Dupa ce depui documentatia de aviz si platesti o taxa (~20 lei) primesti un cod de client si esti instruit sa suni la un numar de telefon peste 30 de zile.

3. Dupa 30 de zile suni la numarul indicat sa afli daca s-a emis avizul... surpriza, nu este inca gata mai sunati saptamana viitoare.

4. Dupa alte 10 zile afli ca avizul a fost emis si mergi sa-l ridici.. dupa ce stai, din nou, la coada de la punctul 1.

5. Am ridicat avizul - o foaie pe care scrie ca ma costa "zero" lei conectarea - dar trebuie si anexa 5, care se ridica de la alt punct Enel, pe Econom Cezarescu linga Shorley.

6. Pentru anexa 5 se depune o copie dupa Avizul de racordare si se revine in 3 zile.

7. Cu avizul  si cu anexa 5 se merge iar la Enel unde mi se face o "calculatie" de garantie. Calculeaza ei acolo si ajung la concluzia ca eu o sa consum curent electric de 1100 RON / luna, deci trebuie sa fac la CEC un depozit la dispozitia Enel in cazul in care dispar si nu-mi achit facturile.

8. Dupa ce fac depozitul (care se poate face doar daca ai cont la CEC, deci a trebuit sa-mi fac cont la CEC) mai stai 10 zile si te duci la Enel sa depui documentatia pentru contract. Se completeaza si o cerere de genul: Domnule director va rog sa-mi aprobati semnarea de contract...

9. Afli cu stupoare ca pentru contract iti trebuie declaratie NOTARIALA din partea proprietarului ca este de acord ca contractul sa fie trecut pe numele tau ca si chirias. Nu conteaza ca ai contract semnat in care se mentioneaza asta..dureaza si asta 1-2 zile depinde cit de repede se misca si proprietarul.

10. Se depun toate actele si daca totul este bine primesti un raspuns de genul "va sunam peste 10 zile sa veniti sa semnati contractul".

11. Dupa 10 zile, mergi din noul a Enel sa semnezi contractul. Semnezi si stampilezi ca primarul o tona de hirtii dupa care "veniti miercurea viitoare sa ridicati un exemplar din contract".

Nu am fost miercuri pentru ca a fost haos prin oras cu manifestatiile si motiunea de cenzura, dar azi sunt mandrul posesor al unui contract de furnizare energie electrica. A durat doar 3 luni, timp in care eu am platit din buzunarul meu facturile emise pe numele altei firme - chiriasul anterioar - fara nici o posibilitate de a-mi deduce acele cheltuieli.

Ne mai miram ca lucrurile nu merge in tara asta ?