Argentina la foc rapid

Ca sa nu uit definitiv (au trecut deja citeva luni de atunci) iata un rezumat despre Argentina.

Puerto Iguazu - cascadele in Argentina

Dupa ce faci poze din partea braziliana, in partea argentiniana e timpul sa te uzi pentru ca mergi deasupra sau chiar pe sub cascadele care le-ai vazut de la distanta cu citeva zile inainte. Parcul este enorm in Argentina, are citeva carari (lower trail, upper trail), un trenulet care te plimba prin zona. Ei zic ca poti sa petrecei 2 zile aici, eu am stat de dimineata de pe la 8 pina pe la 17:00 si a fost oarecum suficient... desi exista multe activitati care nu le-am facut: safari-uri si alte smecherii.

Pozele din Argentina sunt aici si pentru comparatie cele din Brazilia aici.

Buenos Aires - party non stop

Comentariile cred ca sunt de prisos, trebuie sa experimentezi orasul ca sa-l intelegi. Asta a fost a 3-a vizita a mea si tot ma uimeste: tango, arhitectura, petrecerile, restaurantele, parcurile, cladirile, oamenii si stilul lor viata relaxat.

Poze de la prima incursiune in Feb 2010.

Ushuaia - Fin del mundo

Ushuaia isi disputa titlul de "cel mai sudic oras de pe glob" cu un mic sat din Chile numit Puerto Williams. Ushuaia pretinde ca e oras pe cind Puerto Williams e doar un sat de pescari, deci nu e demn de asa titlu. Oricum "orasul" este simpatic, are un aer de orasel montan pe malul canalului Beagle si cred ca traieste doar pentru turistii veniti sa se pozeze cu "Fin del mundo" sau care se imbarca spre Antarctica.

Aproape zilnic pleaca vapoare catre Antarctica, deci este locul ideal unde poti gasi o oferta "last-minute", asa cum am gasit eu.

De ajuns se ajunge fie cu o combinatie de autobuze (de genul 50h din Buenos Aires) sau zburind 3h. Zborurile sunt in general pline si scumpe, deci trebuie rezervate in avans.

Ceva poze din oras.

Bariloche - o copie nereusita dupa Elvetia

Desi are ceva radacini in Elvetia (niste elvetieni au pus bazele orasului prin 1900) orasul incearca sa copieze  Elvetia, fara prea mult success dupa parerea mea: prea multa ciocolata (nu neaparat cea mai buna calitate), fondue cu o brinza de origini necunoscute, lacuri pe care nu se intimpla nimic.

Orasul cica este o statiune de ski, dar vara este o teapa pentru turisti - preturi exagerate, calitate proasta.

Un singur lucru bun am gasit in orasul asta, un restaurant care stie sa gateasca steak-ul medium rare cum imi place mie.

Nu foarte multe poze aici.

Mendoza - peste 1000 de vinarii

Pacat ca in Argentina nu prea exista cultura brinzeturilor imputite... in rest vin si friptura cit cuprinde. Tururile de vinarii sunt chiar interesante si vezi diverse tehnice si poti aprecia mai bine un vin.

Niste poze din tura asta si poze de anul trecut.

Salta - numele spune tot

Un oras de tranzit, chiar asa a fost conceput pentru ca era la jumatate distantei dintre minele de argint din Bolivia si nu stiu ce alt oras important unde imbarcat argintul pe vase sa-l trimita la imperiul spaniol.

Desertul de sare este impresionat, iar muzeul de arheologie are 3 mumii de copii foarte bine pastrate (cind zic foarte bine, adica au piele si arata creepy).

Pozele, inclusiv cu incercarile mele de sarituri sunt aici.

Sumar

Am vizitat doar citeva orase din Argentina, dar mai sunt o gramada de zone ce merita atentia unei alte calatorii: El Calafate, El Chalten si Cordoba sunt doar citeva orase care imi vin in minte acum.

Gratarul este prezent in orice casa, dar cu toate astea nu pot sa zic ca stiu sa gateasca friptura foarte bine... in schimb carnea face aproape toata treaba fiind exceptionala.

Carnea combinata cu vinul si  pasiunea argentinienilor pentru fotbal, tango, muzica sau viata face din Argentina o intrare permanenta pe lista mea de locuri de re-vizitat.