Despre mine

UPDATE Sep 2018: Sunt încă pe drumuri

Numele meu este Bogdan Surdu si sunt cunoscut in general cu nick-ul Tim.

Imi plac calatoriile, mincarea asiatica si filmele.

Nu suport oamenii care cred ca stiu tot si mararul pe mancare.

Sunt Mac powered (la birou am un iMac, acasa un MacBook si un iPhone la purtator), iar toate serverele mele ruleaza Linux cu Gentoo sau Slackware.

CV-ul nu este actualizat de foarte multa vreme, dar mai jos aveti o lista de evenimente majore in cazul in care va intereseaza istoria mea:

1980

Pe 18 noiembrie am aparut pe lume. Am o sora mai mare cu 1 an.

1994

Prima intilnire cu internet-ul in LBI.

1995

Am privilegiu de a fi ales 'admin' in LBI adica pot sa abuzez de useri si sa stau pe internet cind vreau.

1996

Ma angajez part-time ca administrator de retea la PC-NET. Aici il cunosc pe Dragosv cu care o sa ma intilnesc mai tirziu la RDS.

1998

Lucrez pentru Ima Infoconsult unde impreuna cu Bad am produs Home.ro. In paralel mai lucrez si pentru InterMedia (o firma a grupului Media Pro) unde am realizat platforma tehnica pentru Divizia Fantastica.

1999

IMA Infoconsult se axeaza pe vanzarea de hardware, iar Home.ro ajunge pe un loc secundar. Plec sa lucrez ca Technical Manager pentru Total Net pina in toamna cand plec sa ma apuc de afaceri pe cont propriu.

2000

IMA Infoconsult nu are resursele necesare sustinerii Home.ro si vinde site-ul catre RDS care imi fac o oferta de a lucra pentru ei. Dupa cateva luni de munca lansez Home.ro v2.0, dupa care ma implic mai mult in dezvoltarea retelei RDS decit in dezvoltarea Home.ro.

In primavara lui 2000 infiintez Extreme Solutions impreuna cu Bad si Tudor. Firma trebuia sa faca dezvoltare Web pentru niste americani + niste proiecte pentru web-ul romanesc. Impreuna cu OQ/Adviser Media am lucrat la proiecte de prezenta online pentru Connex, MobilRom, Sara Merkur, Best Computers.

2000 -2004

Ma implic si mai activ in dezvoltarea retelei internationale si metropolitane RDS, in principal arhitectura de retea si politici de rutare. Nu sunt o persoana foarte populara cand introduc o politica anti-spam foarte dura si mai ales cand impun cerinte minime pentru a face peering cu RDS si recomand retragerea din RoNIX.

2004

Acept un job de web developer si plec din tara in Letonia dupa ce RDS imi impune sa semnez un contract pe 3 ani.

2004 - 2006

Locuiesc in Riga, Letonia unde lucrez impreuna cu Bad.

2007 - 2010

Ma intorc in tara si lucrez pe post de consultant. Printre alte proiecte coordonez o echipa de customer suport si programatori pentru un client si revin la o dragoste mai veche: servicii internet in .ro - fara prea mare success :)

2011
In prima saptamana din 2011 plec intr-o calatorie de 2 ani de zile in jurul lumii.

2012-2018
Plimbatul în jurul lumii a devenit stil de viață și nu am de gând să mă opresc curând.

 • hey :)
  un c.v. decent.

 • Esti beton! Ce n-as vrea sa fac si eu macar un sfert din cate ai facut tu :)

 • Te stiu, esti bun, daca nu erau astia ca tine net`ul era in comuna primitiva in RO :)

 • Interesant. Mai ales ca am avut de-a face cu internetul de pe la inceputuri si eu ... si imi amintesc, si de pc-net, si de IMA Infoconsult, si de home.ro ... si restul proiectelor in care ai fost implicat.

  M-a palit nostalgia acum.

 • Petru

  Omule, chiar esti tare! De ce te-ai intors, insa? Vad ca esti genul care vrei sa faci, te implici, te agiti. Dar nu ti-a ajuns si tie? Ma gandesc ca poti duce o super viata afara, si NU ma refer la castigurile materiale, ci la nivelul de trai.

 • Tim

  M-am intors pentru ca in Latvia era frig si pentru ca am incredere in Romania... din pacate increderea scade pe zi ce trece.

 • Hmm imi pari cunoscut, referitor la Latvia chiar foarte cunoscut dar nu stiu sigur de unde sa te iau.. daca esti cine cred eu atunci "long time no see dude" daca nu o alta urare de bine :))

 • Salutare man! Long time no see... ;)
  Ce mai face Bad? Aproape ca am uitat si cum arata... hehehe... (era o gluma) :)
  Te bag la rss-uri sa te cetesc :P

 • Prin RDS in 2006 cand am plecat eu era ceva zvon despre tine si M.I.T in U.S. Adevarat sau nu?
  Oricum chestia cu semnatul pe 3 ani a fost inceputul sfarsitului. Si nu stiu pentru ce sa semnez eu pe 3 ani ca dupa mine nu au platit nici un leu (ma refer la training, examene, etc...)
  Vad ca ai facut multe de cand ai intalnit Internetul si iti doresc la mai multe pentru ca viata inseamna a privi inainte si nu inapoi.
  Bafta!

 • adi

  salut, timuletz! :)

 • dana

  So,ai facut ceva pana acum dar esti fericit,ce crezi ca iti lipseste,cu totii vrem sa atingem culmi inalte dar mereu sacrificam ceva,tu ce ai sacrificat?

 • Tim

  @dana de ce sa stam si sa contabilizam sacrifiicile care le-am facut ? Unele sunt mici, altele sunt mari.. nu mai conteaza, mergem inainte si ne bucuram de ce avem. As putea zice ca nu-mi lipseste nimic in momentul de fata, dar miine se poate schimba asta.

 • oamenii din umbra care ridica marile edificii ale civilizatiei materiale si spirituale, timuletz, tu ai fi omul perfect daca ai merge la sala 3 ore pe zi, dar cum perfectiunea nu exista ne bucuram ca existi, te pup grasule :)

 • Cristih

  Salutari,

  Frumos CV ... nu pot decat sa-ti urez :
  sa ai tot ce-ti doresti si de acum inainte ( atat profesional cat si personal )

  Sincer nu ti-as dori sa revii la partea cu ISP... nu mai sunt vremurile de odinioara... acum e birocratie pana la ... naiba... ma rog .. tu stii mai bine..

 • foarte tare, nu stiam c-ai lucrat la totalnet

 • Maria din Brasov

  Baiat destept! Ai o pagina frumosa si frumos ca toata lumea isi poate da cu parerea si poate sa citeasca despre experientele altora. Tot asa inainte si mult succes in realizarea viselor Tale! Increderea in Romania se pierde in momentul cand omul merge o data in strainatate si vede viata de acolo... nu ca viata din Romania!

 • Pingback: ()

 • Pingback: ()

 • Florentin

  Salut,

  Foarte bune informatiile.

  • Tim

   În majoritatea țărilor nu am nevoie de viză, iar unde îmi trebuie iau de pe drum.

 • Lucy Glaser

  Salut Bogdan , imi place tot ce am citit pe blogul tau , te-am admirat pentru initiativa de a memora cu detalii calatoriile tale , ceea ce eu n-am facut la timp ! Am doar poze , multe poze , zeci de mii de poze .
  Am citit si m-am minunat si de maturitatea si analizele tale politice de acum 10 ani si de previziunile sugerate . Esti un vizionar .
  Nu pot sa nu intreb si eu : de ce nu mai scri ? Eu , si probabil ca nu numai eu promit sa te citim . Cu drag si cu nesat ! Ganduri bune oriunde te-ai afla .