Despre mine

UPDATE Sep 2018: Sunt încă pe drumuri

Numele meu este Bogdan Surdu si sunt cunoscut in general cu nick-ul Tim.

Imi plac calatoriile, mincarea asiatica si filmele.

Nu suport oamenii care cred ca stiu tot si mararul pe mancare.

Sunt Mac powered (la birou am un iMac, acasa un MacBook si un iPhone la purtator), iar toate serverele mele ruleaza Linux cu Gentoo sau Slackware.

CV-ul nu este actualizat de foarte multa vreme, dar mai jos aveti o lista de evenimente majore in cazul in care va intereseaza istoria mea:

1980

Pe 18 noiembrie am aparut pe lume. Am o sora mai mare cu 1 an.

1994

Prima intilnire cu internet-ul in LBI.

1995

Am privilegiu de a fi ales 'admin' in LBI adica pot sa abuzez de useri si sa stau pe internet cind vreau.

1996

Ma angajez part-time ca administrator de retea la PC-NET. Aici il cunosc pe Dragosv cu care o sa ma intilnesc mai tirziu la RDS.

1998

Lucrez pentru Ima Infoconsult unde impreuna cu Bad am produs Home.ro. In paralel mai lucrez si pentru InterMedia (o firma a grupului Media Pro) unde am realizat platforma tehnica pentru Divizia Fantastica.

1999

IMA Infoconsult se axeaza pe vanzarea de hardware, iar Home.ro ajunge pe un loc secundar. Plec sa lucrez ca Technical Manager pentru Total Net pina in toamna cand plec sa ma apuc de afaceri pe cont propriu.

2000

IMA Infoconsult nu are resursele necesare sustinerii Home.ro si vinde site-ul catre RDS care imi fac o oferta de a lucra pentru ei. Dupa cateva luni de munca lansez Home.ro v2.0, dupa care ma implic mai mult in dezvoltarea retelei RDS decit in dezvoltarea Home.ro.

In primavara lui 2000 infiintez Extreme Solutions impreuna cu Bad si Tudor. Firma trebuia sa faca dezvoltare Web pentru niste americani + niste proiecte pentru web-ul romanesc. Impreuna cu OQ/Adviser Media am lucrat la proiecte de prezenta online pentru Connex, MobilRom, Sara Merkur, Best Computers.

2000 -2004

Ma implic si mai activ in dezvoltarea retelei internationale si metropolitane RDS, in principal arhitectura de retea si politici de rutare. Nu sunt o persoana foarte populara cand introduc o politica anti-spam foarte dura si mai ales cand impun cerinte minime pentru a face peering cu RDS si recomand retragerea din RoNIX.

2004

Acept un job de web developer si plec din tara in Letonia dupa ce RDS imi impune sa semnez un contract pe 3 ani.

2004 - 2006

Locuiesc in Riga, Letonia unde lucrez impreuna cu Bad.

2007 - 2010

Ma intorc in tara si lucrez pe post de consultant. Printre alte proiecte coordonez o echipa de customer suport si programatori pentru un client si revin la o dragoste mai veche: servicii internet in .ro - fara prea mare success :)

2011
In prima saptamana din 2011 plec intr-o calatorie de 2 ani de zile in jurul lumii.

2012-2018
Plimbatul în jurul lumii a devenit stil de viață și nu am de gând să mă opresc curând.