Asigurare de calatorie

Daca inca nu ati auzit de preturile serviciilor medicale in SUA, va explic pe scurt cum sta treaba. O simpla operatie de apendicita poate sa coste intre $1500 si $180000 (da, o suta opt zeci de mii) conform unui studiu facut in California. Desi diferenta este foarte mare, costul mediu este undeva la $33000.

Cu aceste preturi in cap cind vad "asigurarile" de calatorie care se vand prin Romania, ma umfla rasul. Mai jos este un exemplu de la Allianz Direct, care pentru o calatorie in SUA ne asigura pentru suma 25.000 EUR...suficient probabil pentru o zi de spitalizare daca chiar se intimpla ceva nasol
 

Asigurare Allianz

 
Exista mai multe companii de asigurari care ofera aceste polite pentru calatorie, dar nici una nu ofera planuri cu mai multe zero-uri. De ex. G Adventures (una din cele mai mari companii de turism care organizeaza excursii pentru grupuri mici si agentia cu care am fost in Antarctica) cere o asigurare de cel putin $200.000 pentru fiecare calator care vrea sa mearga cu ei intr-o calatorie.

Alternativa pe care o folosesc personal (si care este folosita de majoritatea oamenilor care calatoresc long-term cu care m-am intilnit prin calatorii), se numeste World Nomads..Planul lor de baza include o asigurare medicala care acopera costuri de maxim 3.500.000 USD, iar planul premium acopera interventii medicale nelimitate. Eu de obicei imi cumpar planul standard pentru toate tarile, iar cind ma duc in SUA imi cumpar planul nelimitat.
Costul este foarte mare, in jur de 3 EUR / zi pentru planul normal si undeva la 4 EUR / zi pentru planul nelimitat cu valabilitate si in SUA. Alegerea este a vostra.

Daca totusi vrei sa-ti faci asigurare la World Nomads, click mai jos ca sa cistig si eu un % de pe urma ta :)
Asigurare de calatorie de la WorldNomads.com.

PS: asigurarea se poate extinde oricand online. Eu in general imi fac pe cite o luna si tot mai adaug saptamani/luni in functie de cum evolueaza programul.